top of page
Player
BOEM logo jungle.jpg

Bio

"Music produces a kind of pleasure which human nature cannot do without.”

~ Confucius
 

Al sinds 2012 IS BOEM! een vast duo, bestaande uit DJ Erik Houweling en saxofonist Bas Koning. Met ruim 10 jaar ervaring als duo en vele jaren daarvoor als solo muzikanten heeft BOEM een breed aanbod in muziekgenres. Naast de bekende Funkyhouse speelt BOEM ook heerlijke lounge muziek voor op een strandpaviljoen, of discoclassics voor op een feest, bruiloft of bedrijfsborrel. Jouw speciale gelegenheid heeft alleen nog de juiste muziek nodig om het te laten slagen.

BOEM! is gevestigd in Den Helder en heeft de juiste apparatuur, muziek en vibe om ervoor te zorgen dat alle voetjes van de vloer raken. Neem vandaag nog contact met ons op om BOEM te boeken op je evenement, feest, zakelijke bijeenkomst of bruiloft.

boem marijke helwegen_edited_edited.jpg

about us

Erik Houweling (DJ) is ruim 20 jaar bezig in de muziek en is naast DJ ook Event Manager. Met zijn eigen Evenementenbureau heeft hij vele verschillende festivals en feesten opgezet. Met BOEM! draait Erik met name Groove en Funky House, afgewisseld met Disco en Dance.​ Erik heeft in 2024 meegedaan aan het televisieprogramma 'De Bondgenoten' op SBS6 en heeft als 5e persoon hierin de finale gewonnen.

 

Bas Koning (altsax) speelt ruim 25 jaar saxofoon. In zijn jonge jaren leerde hij tijdens vele jazzworkshops musiceren. Namen zoals Herby White, Charley Nanlohy, Theo Hoogstins hebben in zijn jonge jaren de techniek van improvisatie op jazz geleerd. Na een break van enkele jaren heeft Bas met verschillende reggaebands de draad weer opgepakt, en speelt nu ruim 10 jaar Funky House met BOEM!

bottom of page